Kinesiotaping

Naast de al bekende behandelmethoden Shiatsu, Jin Shin Do en Dorn zijn mijn behandelingen uitgebreid met Kinesiotaping.

Kinesiotape is een rekbare, huidvriendelijke tape om “over-contractie” van spieren te behandelen. De elasticiteit van Kinesiotape zorgt voor een normalisatie van de spierfunctie, zonder bewegingsbeperking van het gewricht. Het heeft uitstekende plakeigenschappen zonder irritatie van de huid.
Kinesiotape is zeer effectief om pijn te verminderen. Als spieren overbelast, gezwollen of stijf zijn is de ruimte tussen de huid en de spier verminderd met als gevolg een verminderde lymfatische- en bloeddoorstroming in het gebied.
Door het aanbrengen van Kinesiotape wordt de huid als het ware opgetild van de spier, waardoor huidplooien ontstaan. Hierdoor ontstaat ruimte tussen de huid en de spier, waardoor de doorstroming kan verbeteren.
In vergelijking met sporttape, dat is ontworpen om ondersteuning te bieden en om beweging te beperken, is dat Kinesiotape niet alleen ondersteuning bied maar ook de volledige beweging van de sporter toestaat, terwijl deze aan het herstellen is.
Een aantal van mijn cliënten hebben al kennisgemaakt met Kinesiotaping en de reacties zijn zeer positief. Ik ben er van overtuigd dat Kinesiotaping een positieve uitwerking heeft op het herstel van bijv. schouder- nekklachten, rugklachten, knie- en enkelblessures, etc..