NVST en RBCZ


logo-NVST   NVST 

Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST)


Licentienummer: L1527
 
Registatienummer NVST: 2004290468

Somatherapeuten zijn therapeuten die bij behandeling van de cliënt via het lichaam werken.
Voorbeelden van deze behandelmethoden zijn Shiatsu, Guasha, Bowentherapie en Voetreflexzonetherapie.
De NVST is een overkoepelende vereniging voor deze therapeuten.
De NVST kent sectoren waarin specifieke behandelmethodes zijn ondergebracht.

Het klacht en geschillen reglement van de NVST is van toepassing.

Voor meer informatie over de NVST zie:  http://www.nvst.nlRBCZ   RBCZ

Registatienummer RBCZ: 107106R

De stichting ‘Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg’ (RBCZ) is een organisatie die therapeuten, werkzaam in de complementaire zorg, de mogelijkheid biedt zich gekwalificeerd te registreren en die belanghebbenden betrouwbare en actuele informatie geeft over de aangesloten beroepsbeoefenaren (BCZ® register-therapeut).

Kwaliteit:
RBCZ wil de kwaliteit van de geregistreerden bewaken door middel van het klacht- en tuchtrecht, dat is vastgelegd in het Tuchtrecht Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (TCZ). De Stichting RBCZ bewaakt eveneens de kwaliteit van therapeuten door kwalificatie van de aangesloten beroepsverenigingen. Dit alles met de bedoeling, dat een cliënt in de complementaire zorg op een integere, verantwoorde en veilige manier wordt behandeld en/of begeleid. RBCZ doet dat ook door stimulering en borging van de kwaliteit van de beroepsbeoefenaar in de complementaire zorg.

Maatschappelijke erkenning:
De Stichting is ook voortdurend bezig met de bevordering van de maatschappelijke erkenning van de bij haar aangesloten beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg in Nederland en binnen Europa. RBCZ is onder andere aangesloten bij Europese organisaties als Efcam:www.efcam.eu

Voor meer informatie over de RBCZ zie: http://www.rbcz.nu