Stoppen met roken?

Auriculotherapie kan oormassage en/of ooracupunctuur zijn.

In de oren liggen heel veel acupunctuurpunten en reflexzones. Door te behandelen op de oren wordt het zelfregulerende vermogen van het lichaam gestimuleerd. Het punt doet wat het moet doen. Elke ochtend je oren 2 minuten met aandacht masseren is een goede vervanging van ochtend gymnastiek. Het hele lichaam wordt wakker geschud.
Ook kunnen Dauernaaldjes (kleine acupunctuurnaaldjes onder een pleistertje) worden geplaatst. Deze naaldjes blijven in het oor zitten tot ze van zelf loslaten. Tijdens de aanwezigheid van het naaldje wordt de energie weer in balans gebracht. Is deze balans bereikt laten de naaldjes los. Mocht het plaatsen van een naaldje niet wenselijk zijn (bijv. bij jonge kinderen of oudere mensen) kan een zaadje op de betreffende zone worden geplakt om het punt te activeren.
Deze methode kan ook ingezet worden om te stoppen met roken! Er worden dan 6 naaldjes verdeeld over beide oren geplaatst. Belangrijk is om de naaldjes te laten zitten tot ze van zelf loslaten.
Oorkaarsen worden ook toegepast. Deze kunnen ingezet worden bij prop in het oor, irritaties van het oor, om het oor te reinigen en nog vele andere toepassingen. Het is een heel ontspannende warmte. De kaarsen brengen leven in de oorreflexen, het stimuleert de bloedcirculatie en maakt de poriƫn vrij.