Angelique Daanen

Ik ben Angelique Daanen (1968) geboren in Nijmegen en ben sinds 1 juli 2005 fulltime werkzaam in mijn praktijk voor Shiatsu-therapie.

In 1993 kreeg ik een whiplash door een auto ongeluk, sindsdien stond mijn wereld op zijn kop. Veel lichamelijke klachten en beperkingen. Enkele jaren liep ik van de huisarts naar de fysiotherapeut, manueel therapeut etc.. Meestal verminderde de klachten maar was dit van korte duur.

In 1996 ben ik verhuisd naar een andere woonplaats. Ik veranderde van huisarts en trof een huisarts met een ‘andere kijk’ op dit soort klachten. Deze huisarts heeft mij doorverwezen naar een fysiotherapeut die veel lichaamswerk toepaste. Hij behandelde niet alleen mijn nek en schouderspieren maar deed veel verschillende oefeningen.

Door deze therapie heb ik veel inzichten gekregen en al snel waren de nekklachten totaal verdwenen.
Ik heb mijn diploma behaald na de 3-jarige opleiding tot Shiatsu therapeut aan het "Instituut voor Shiatsu Massage Therapie" in Nijmegen.

Ik heb voor Shiatsu gekozen omdat dit een Holistische therapie is. Lichaam en geest worden als één geheel beschouwd wat mijns inziens ook een juiste benadering is. We kunnen een spier masseren waardoor die weer ontspant, maar het kijken naar de oorzaak van de klacht(en) is minstens net zo belangrijk.
Het inzicht in de oorzaak van de klacht(en), kan een verandering bij de cliënt te weeg brengen, waardoor men hier in het vervolg op kan anticiperen. Hiermee wil ik niet zeggen dat de klacht(en) niet meer terug kunnen komen, maar dat het inzicht kan helpen anders met de oorzaak om te gaan waardoor het lichaam hierop anders kan reageren.

Het geven van een Shiatsu behandeling werkt voor mij zeer ontspannend en ik blijf ook steeds weer geboeid door de mooie en wonderbaarlijke dingen die er gebeuren. Deze factoren maken dat ik de behandelingen ook met veel enthousiasme geef.

Hier kunt u de flyer Shiatsu Wijchen bekijken.